На невероятна находка в Морската ни столица Варна са попаднали днес строители. Това твърди очевидка, която дори изпрати до редакционната ни поща и шокираща снимка. По думите ѝ насред града при разкопки се е появил гигантски скелет на динозавър. Ето какво още ни пише жената:

"Искам да Ви покажа на какво попаднах днес и се надявам това да стигне до повече българи!
Днес в Шишковата градина във Варна, докато се разхождах видях как строители разкопават. Загледах се и видях, че под пръстта си личат останки от динозавър! Опитах се да снимам и веднага ме помолиха да изтрия снимките и след това оградиха мястото! Вижте какво се случва в България и какво се мъчат да скрият от нас!".
 



Още от пръв поглед обаче снимката намирисва на фотошоп и бърза проверка на медията ни показва, че няма такава "сензационна находка". В действителност има ремонтни дейности в района, но динозавър няма. Оказва се, че въпросната снимка междувременно е станала много популярна в социалните мрежи и цяла вечер варненци се стичали на мястото, за да видят сензационната находка. Кой и защо обаче си е направил шегата далеч преди 1 април не става ясно.

Ето как изглежда дупката в момента:
 


 


 


 


 


 


По принцип в района на Шишковата градина предстои мащабен ремонт за благоустройство. Предвижда се местата за отдих на Шишковата градинка и по ул ."Михаил Колони" да бъдат увеличени. Предвидено е и засаждането на 25 нови дървета.


С изцяло с нова визия ще бъде и чешмата с минерална вода. Тя ще е изработена от много издържлив нов вид бетон, ще има няколко чучура, като проектантите предлагат за удобство водата да се пуска с настъпване на бутон на земята. Кръговото кръстовище на Шишковата градинка ще има велоалея, която ще се спуска по ул. "Михаил Колони" към Морската градина.

В момента в тази част на ул.”Колони” са начертани паркоместа към синята зона, които ще бъдат преобразувани в двупосочна велоалея. Общата стойност на ремонта е  1 386 500 лв.,  осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж” и съфинансиране от община Варна.
 


 



Припомняме още, че Морската ни столица преди време се прочу по света с находки като Некрополът и вампирът. Този път обаче няма да станем известни и с динозавър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!